Hemmakontor

Hej! 

Har ert år 2021 börjat bra? Det har mitt i alla fall, märks att folk börjat acceptera livet under 

pandemin och satsar mer på sina hem när allt fler nu arbetar hemifrån. Och vad är bättre än en homestylist när man behöver tips och inspiration för sitt hem?! 

Flera av de kunder jag haft i år har anlitat mig för att ändra om i sitt nuvarande kontor eller dela upp vardagsrummet så skapar en kontorshörna. Jättebra att de tänker på att skapa en plats ämnad enbart åt arbete! Så hemmet i övrigt får vara den fristad den är tänkt att vara. Jag brukar säga till mina kunder att även om du så bara har en kvadratmeter yta att göra om till din arbetsplats är det SÅ värt det! En del tror mig inte, men när jag visat hur de med enkla medel kan skapa sin arbetsvrå brukar de bli glatt överraskade. 

Det bästa är om man har ett hörn nära ett fönster med bra ljusinsläpp. Man kan exempelvis tapetsera hörnet med en avvikande tapet än den som finns i övriga rummet för att ytterligare avgränsa hörnet och ge känslan av att det är ett annat rum i rummet. För att ytterligare skapa variation och dessutom ta hänsyn till ergonomin har allt fler börjat införskaffa motordrivet höj-och sänkbart skrivbord, vilket är super bra! Så bra att jag faktiskt själv funderar på att byta ut mitt nuvarande skrivbord mot ett sådant. Älskar mitt vita skrivbord i art deco stil, men det är klart att det gör lite ont i nacken efter en lång arbetsdag vid skrivbordet. 

Galet att det redan har gått er år sedan corona bröt ut i Sverige! Då trodde man ju att det skulle gå över på två veckor, nu börjar jag tvivla på om det ens kommer vara tillbaka till “normalläget” ens om ett halvår. Eller kanske det aldrig kommer bli helt som förut, allt förändras ju med tiden och när det gäller distansarbete hemifrån kanske det ändå har sina fördelar ibland för många. Så frågan är om alla som nu måste jobba hemifrån ens är beredda att hundra procent sedan återgå till kontoret. I alla fall jag är nöjd med att kunna jobba på distans ibland. Får ju erkänna att det vore bra för mig personligen om folk fortsätter vara hemma mer även efter corona, det är ju oftast då som de anlitar en homestylist. 

Ollis

En kille i sina bästa år som älskar spel. Traditionella spel och digitala spel. Jag är en klassisk gamer helt enkelt.

Lämna ett svar

Stäng meny