Styling bostäder

Hej allihopa!

Som många av er kanske är, är jag själv permitterad och då har jag mycket tid. Jag har därför börjat ”samarbeta” med rc fastighetsförmedling eller jag ska väl inte säga samarbeta, utan bara hjälper till med lite råd om inredning (vi är bra kompisar och jag hjälper till men det är alltid en merit jag kan skryta om hehe).

Det är så mycket ledigt tid jag har att jag måste hålla mig sysselsatt, annars blir jag tokigt här hemma! Jag har verkligen jättesvårt att sitta stilla hemma och rulla på tummarna, så lite nytta kan jag göra för andra. Sen kan jag ju säga att det inte handlar om att jag jobba heltid med RC eller så, nej jag bara hjälper till.

Men vad gör jag då när jag hjälper till?

Jag kommer med rådgivning om hur man kan få till snyggare bilder, vad som passar var, vad som inte passar där osv. Det vill säga att jag kan exempelvis komma med tips om exempelvis vad som ska stå i ett kök, det kan vara en bättre placerad fruktskål eller varför man ska byta ut frukten i skålen, behöver man tänka om kring färger på väggarna, behöver man måla om eller total byta ut luckorna i köket, frågorna kan vara många och tipsen lika så! Det är så här det går till när jag hjälper till, vilket jag tycker är jättekul!

Att anlita en homestylist är allt vanligare och det är något som verkligen lönar sig, det är precis det jag vill åstadkomma så småningom men någonstans måste man börja, det är vad jag vill. Varför är det bra med såna här råd tänker du? Enkelt svar: nya ögon, nytt perspektiv. Det är ingen dålig idé att någon utomstående kommer in och ger din lägenhet en lyftning genom smarta och konkreta tips. Detta gäller alla typer av lägenheter, nya som gamla fast det är kanske de som är lite mer gamla som behöver extra kärlek, då nyare lägenheter håller nog fortfarande en bra standard.

Genom att öka standarden på din bostad kan du verkligen lyfta upp även slutpriset och iu dessa svåra tider när priserna faller är det ingen dum idé att jobba på lite extra för att sälja till ett riktigt bra pris.

Sen kanske du inte behöver renovera helt din bostad innan försäljning men det är klart att det som är slitet är bra att fixa, måla om lister, fixa lösa handtag eller kranen i toaletten. Jag säger så här det ska se så snygg ut att du ska börja tveka om du vill flytta därifrån. Om du ändå överväger att renovera större är det en bra idé att prata med mäklaren, som säkerligen ger dig en tillförlitlig råd om det är värt eller inte att investera i en större renovering.

Här är mitt jobb egentligen slut. Din lägenhet borde vara redo för att fotograferas.

Men självklart får du lite tips här från mig:

OM du ska styla själv är mitt bästa råd att tänka, ju mindre ju bättre! Det du vill åstadkomma är att ha luftiga, öppna ytor som inte har allt för personliga saker. Tänk att det ska vara så neutral som möjligt så att den som tittar på bilderna eller för den delen kanske har en digital visning kan se sig själv leva där.

Se till att du tar bort smutsiga trasor i köket, handdukar ska vara rena och fina, även grytlappar ska man tänka på.

Se till att det inte finns bilder på dig och din familj när bostaden fotograferas! Dock kan de finnas där när har visningen.

Nu kom jag på ett bra tips här, tänk dig ett snyggt hotellrum, så ska den känslan vara för de som tittar på din bostad.

Nu är du redo att sälja din lägenhet, du kanske bor i Göteborg eller Linköping, så Googla på Facebook Byrå Göteborg eller Linköping och leta efter en marknadsföringsbyrå som även kan hjälpa dig att annonsera din lägenhet på sociala medier. Det vet jag att RC fastighetsförmedling gör, så annars kan du kontakta dem. Det har jag förstått är sjuk bra för att sälja bostaden snabbt!

Ollis

En kille i sina bästa år som älskar spel. Traditionella spel och digitala spel. Jag är en klassisk gamer helt enkelt.

Lämna ett svar

Stäng meny