Dags att byta ut plasten

Hej kära ni!

Här är det fredag kväll och jag har ätit gott tillsammans med några vänner. Hoppas ni har en skön helg framför er! Jag har ett tjejgäng och vi har hållit ihop i snart 15 år, det fantastiska med detta gäng är att vi alltid har så mycket att prata om. Är det inte kärleksproblem, analyser om investeringar, så är det nya populära restauranger som vi vill testa eller fedelta företagslån vi pratar om. En gång i månaden ses vi allihop och om det är över en bit mat eller att vi reser iväg tillsammans, det varierar.

Något som vi diskuterade ikväll var det här med plastkonsumtion och vad det finns för alternativ till det. Något som har blivit väldigt populärt det senaste är ju glasskålar som matlådor istället för de ”vanliga” i plast. Något som jag hörde talas om för några månader sedan var att man kan använda vaxat papper istället för plastfolie runt exempelvis osten i kylen eller smörgåsar till jobbet. Det är så otroligt roligt att prata om sånt här med tjejgänget för ingen av oss är dömande på något sätt – utan vi fokuserar på hur vi kan göra små förbättringar hela tiden för att dra vårt strå till stacken. Vi pratade också om att det känns viktigt att byta ut alla köksredskap i plast – exempelvis slevar, stekspadar och smörknivar.

Eftersom mitt yrke handlar om inredning så försöker jag att även tänka ett steg längre – hur kan man undvika plast även i inredningen? Jag tror på naturnära material – trä, sten, stål och glas. Om ni någon gång har hört talas om feng shui så kanske ni också har hört om att det behövs en balans av olika material för att man ska trivas i sitt hem. Det samma gäller färger. Finns nog faktiskt inget i feng shuin som förespråkar plast när jag tänker efter.

Har ni andra tips på vad man kan ersätta plastartiklar med så får ni jättegärna dela med er i kommentarsfältet!

Allt gott, Sonja!

Ollis

En kille i sina bästa år som älskar spel. Traditionella spel och digitala spel. Jag är en klassisk gamer helt enkelt.

Lämna ett svar

Stäng meny